Analyse & Training

Onderzoek

Naast de looptechniek zijn het hebben van een goede rompstabiliteit (core stability), voldoende spierkracht in onder andere de heup- en beenspieren en voldoende mobiliteit van spieren en gewrichten van groot belang.

 

Door het gehele lichaam van de loper tijdens het hardlopen in beeld te brengen en deze beelden te analyseren, wordt belangrijke informatie verkregen. De looptechniek, compensatie of overmatige bewegingen en mogelijke tekorten in kracht, actieve stabiliteit en mobiliteit komen hierbij naar voren. Daarnaast is het terugkijken van beelden voor de loper zelf erg nuttig voor het vergroten van zijn bewustwording en het inzichtelijk maken van de manier waarop hij loopt.

 

Om een volledig beeld te krijgen wordt de hardloopanalyse vooraf gegaan door een uitgebreide anamnese en lichamelijk onderzoek. Hierin worden de gewrichten en spieren onderzocht op de mobiliteit, spierlengte en kracht. Ook word de rompstabiliteit beoordeeld.

 


Looptechniektraining

Of je nu een beginnende of een gevorderde loper bent, het aanleren van een nieuwe techniek is altijd mogelijk. Na de analyse word er gewerkt aan het optimaliseren van de techniek. Door betrekkelijk eenvoudige oefeningen, tips en adviezen is het mogelijk om in een korte tijd een efficiëntere en minder blessure gevoelige looptechniek aan te leren. Het inslijten van deze nieuwe techniek vergt tijd en energie maar zal zich gegarandeerd uitbetalen! 

 

 

Gepersonaliseerde hardloopgerichte oefentherapie

Het versterken van spiergroepen, het verbeteren van de rompstabiliteit en het soepeler maken van de spieren en gewrichten zijn zeer waardevol voor het leggen van een goede basis voor de houding en het kunnen volhouden van een efficiënte looptechniek.   

 

Bij een volwaardige loopanalyse en training worden oefeningen aangeleverd die op de behoefte van de loper zijn afgestemd zodat je onder begeleiding en/ of zelfstandig kunt gaan trainen.