Reviews

Review van een fanatiek hardloper Marc van der Schoot

 


Patrick van Oirschot
Patrick van Oirschot

Met het vooruitzicht op de Valencia Marathon, vele kilometers achter me, ervaring met een achillespeesblessure en een stijver wordende kuit, dacht ik dat het misschien wel slim was om een fysiotherapeut te raadplegen. Vanuit mijn hardloopvereniging kreeg ik goeie ervaringen door met Koen Melief. Een paar dry-needling behandelingen hebben de symptomen prima verholpen, maar ik wilde graag méér. Voor de Valencia marathon had ik drie doelen gesteld: met veel plezier lopen, snel hersteld zijn en binnen de vier uur lopen. 

 

Een goed idee om bij Koen een hardloopanalyse te laten doen. Op een zaterdag stond ik dus in de praktijk, volgeplakt met markeringen en streepjes op mijn lijf. Niet dat dat er zo fantastisch uitzag, maar om op de opname goed te kunnen zien waar ik mijn loopstijl zou kunnen verbeteren. Echt wel cool om jezelf op een video terug te zien. Ook wel confronterend; ik dacht dat ik best vlot en stijlvol op de band liep … 😉…, maar op de opname was het toch een stuk minder smooth. 

 

Maar goed, ik kwam niet voor de esthetiek, ik wilde mezelf verbeteren. Vanuit die grondige analyse gaf Koen me een aantal verbeterpunten mee, die ik vanaf dat moment ben gaan aanpakken.

 

Ik denk dat ik in een klein half jaar al een flink stuk vooruit ben gegaan door regelmatig aandacht te geven aan deze punten (soms is je ervan bewust zijn al voldoende), door thuis te oefenen en door gerichte vervolgbehandelingen in de fysiotherapie. Die combinatie vind ik echt klasse. Alleen zó belandt een analyseverslag niet in een of andere virtuele lade...

 

Én, zul je je afvragen, heeft het geholpen? 

Ik heb de marathon binnen de vier uur gelopen met veel plezier én niet langer dan drie weken na de marathon had ik alweer een halve gelopen in een trainingsronde. Conclusie: geslaagd. 

Maar heb ik er al alles uitgehaald? 

Nee hoor, ik zie nog steeds verbeterpotentieel. Daar ga ik dus heerlijk mee aan de slag. 

Volgende marathon binnen 3 uur 50?